MAURICE couvée - Akoestisch gitaar, basgitaar & contrabas

    Maurice couvée

Eerstvolgende optreden:


Zondag 19 november Amersfoort (openbaar)


>> Volledige agenda 2017 <<

Biografie

Laatste update woensdag 1 november 2017:

Mooie sponsordeal gemaakt met Wil Peters van Diamond Guitars in Amsterdam: Check www.diamondguitars.nl voor Wil’s geweldige gitarencollectie. Uit de hele wereld komen klanten naar zijn atelier in hartje Amsterdam voor zeer exclusieve modellen van o.m. de merken Lowden, Avalon, Santa Cruz, Martin, Rozawood en Rick Turner.


De komende tijd zal ik tijdens mijn optredens met Van Het Lied en de Zangselectie-Talentenklas veel gaan spelen op een Lowden S32J. Dit neusje van de zalm op akoestisch gitaargebied wordt door het team van George Lowden handgebouwd in Downpatrick (Noord-Ierland).

 

Met “Van Het Lied” speel ik momenteel de voorstelling “Signalen”, liedjes geschreven en vertaald

voor- en door Herman van Veen, in kleine akoestische setting bespeeld en in 3 talen bezongen.


Zang & presentatie: Hedy Mutter

Akoestische gitaren, synths & zang: Maurice Couvée

Licht , geluid en inspiratie: Herman Steenstra


Luister naar Van Het lied: YouTube

www.vanhetlied.nl

www.twitter.com/vanhetlied


Na het conservatorium ben ik gaan spelen bij diverse (theater)-groepen, bands, acts en artiesten in binnen- en buitenland. Als muziekregisseur en uitvoerend musicus akoestisch gitaar, basgitaar en contrabas ben ik betrokken geweest bij een aantal grote muziektheater- en musicalproducties. Sinds augustus 2012 maak ik als akoestisch gitarist en arrangeur deel uit van het project “Een Nieuwe Jas-xs”: Nederlands kleinkunst-en theaterrepertoire wordt voorzien van nieuwe arrangementen en klein en intiem uitgevoerd: Een voorstelling als ode aan het Nederlandse lied. Daarnaast maak ik sinds maart 2014 als bassist / achtergrond vocalist deel uit van de Nijmeegse coverband Tribute. Deze band is samengesteld uit ex leden van “Broadway”, “Alpha Showband”, “Noah” en “The Boston Tea Party” en speelt voornamelijk top 40 werk en de grootste hits van de afgelopen jaren. Momenteel speel ik met de formatie “van het lied” de voorstelling “Signalen”. Liedjes geschreven en vertaald voor- en door Herman van Veen, in kleine akoestische setting bespeeld en in 3 talen bezongen.